-1.4 C
Pristina
Thursday, January 27, 2022

Këshilla për ata që janë në depresion!

Më të lexuarat

Lexoi këto këshilla për ata që janë në depresion!

Fillimisht të uroj rehati e qetësi shpirterore.

Allahu të kënaqtë me të mirat e tij dhe ti largoftë të gjitha depresionet e ankthit e mërziat.

Gjëja e parë që duhet ta kesh parasysh.
Mendimin e mirë për Allahun kultivoje shumë, vetëm mendo mirë dhe pozitivisht mirë për Zotin.

Ashtu si e mendon do ta gjesh Allahun Bujar, Fisnik, Fales, Dhurues, Shpêrblyes.

Përmende shpesh Zotin në Mëngjes e Mbrëmje (dhiker), është një libër i vogël e xhepit titullohet “Mburoja e Muslimanit” aty ke shumë lutje të ndryshme që të ndihmojnë.

Jep Sadaka ndonjë të varfurit me dorën tënde dhe perkdhele kokën e jetimit e te zbutet shpirti dhe zemra, se ndoshta të është rebelue apo trazue shpirti e nuk qetësohet deri sa nuk e perkdhel me përmendje Zotit, e sevape e bamirësi.

Lutje pa nda, Bën dua nga thellësira, loqka e zemres, që ta largon këtë mërzi e ta kompezon me mirësi e rehati, relaks, komoditet.

E për Allahun lehtë është, ndoshta Allahu e vonon këtë mërzi që e ke, me ta dëgjue zërin tënd ku thua “O Zot” “O Allah” disa herë e pastaj të vjen lehtesimi

Mendo vetëm mirë për Zotin e pastaj ke për tu befasue me supriza nga Allahu!

Së fundi qofshë në mbykqyrje dhe mëshirën e Allahut gjithmonë.

Lus Allahu me të ndihmue e me ta lehtësu sa ma shpejt.
Amin Amin Amin

Hoxhë Juzuf Hajrullahu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit