Kërcitja e dhëmbëve në gjumë

0
74

Kërcitja e dhëmbëve ndodh kur njerëzit janë të stresuar, të zemëruar apo të shqetësuar. Është mirë që para se të bini në gjumë, të kafshoni një mollë.

Shpesh, telashet ditore tendosin, për ç’arsye natën, në gjumë shtrëngojmë fuqishëm nofullat. Kjo mund t’i dëmtojë dhëmbët dhe të shkaktojë kokëdhembje e dhembje të muskujve të fytyrës.

Prandaj, para se të bini në gjumë, ‘relaksoni’ nofullat me përtypjen e një molle të thartë.

Gjatë periudhës së gjumit, nëse dikush në mënyrë të pandërgjegjshme i shtrëngon dhe kërcet dhembet e tij quhet bruksizëm.

Bruksizmi është një lloj veprimi pa ndjenja. Pacienti nuk është i vetëdijshëm për këtë.kohaislame