21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

Internet Explorer/ Shfletuesi historik i Microsoft mbyllet përgjithmonë

Më të lexuarat

Pas  afro 20 vitesh shërbim, kompania eRedmond është mbyllur përgjithmonë Internet Explorer, shfletuesi më i përdorur në botë për një dekadë.

Aktiv që nga viti 1995, Window95 me versionin 1, ishte protagonist i dy “luftërave të broswer“, duke humbur në betejën e fundit sidomos me Mozilla Firefox, një multiplatformë moderne. Nuk ka më përditësime që nga qershori 2022, tani e tutje kush do të klikojë në ikonën eExplorer do të ridrejtohet në një faqe të Microsoft Edge, shfletuesi aktual i parazgjedhur i aktivizuar Microsoft.

IE është mbyllur sipas një logjike që bashkon të gjitha kompanitë e softuerit në botë në fakt, shtëpitë e softuerit nuk mund të mbajnë mbështetje aktive për të gjitha produktet e tyre, përgjithmonë sepse do të kushtonte shumë. Për më tepër, IE ka kohë që është braktisur nga përdoruesit fillimisht, dhe për këtë arsye është një veprim i arsyeshëm strategjik. Fundi i një epoke të vërtetë për të gjithë përdoruesit e internetit të orës së parë. stylemania

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit