12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925

Më të lexuarat

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925:

Gjykatësi: Ku keni studiuar?
Salih Efendiu: Në Hani
Gjykatësi: Çfarë keni studiuar?
Salih Efendiu: Kam studiuar dituritë islame.
Gjykatësi: Cilat gjuhë dini?
Salih Efendiu: Turqisht, Arabisht, Persisht, Kumanisht, Zazakisht, Frëngjisht…..
Gjykatësi nuk e fshehu dot habinë dhe i tha Salih Efendiut:
Dini edhe Frëngjisht?
Salih Efendiu: Unë e kam përkthyer Gulistanin në Frëngjisht.
Gjykatësi: A flisni anglisht?
Salih Efendiu: Kam mësuar pak anglisht nga mësuesit armenë.

Këto vlera, të cilat i varën si fanatikë dhe reaksionare, ishin Dijetarët e Umetit në një nivel që nxirrnin atëherë dhe tani qindra akademikë nga xhepi.

Kështu shkatërruan qindra dijetarë myslimanë të Perandorisë Osmane, që solli Qytetërimin në botë për 6 Shekuj e më shumë dhe e bënë popullin, injorantë ndaj fesë duke u thënë pikërisht këtyre dijetarëve, të prapambetur, injorant e shumë ofendime të tjera.
Ata që i bënin atëherë këto shkatërrime dhe i bëjnë akoma edhe sot janë pikërisht armiqtë e Islamit të maskuar si myslimanë.!!!

Zoti ynë i dhëntë popullit mysliman mendjemprehtësi dhe unitet.

/Ardit Hoxhllaku fb/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit