-0.3 C
Pristina
Tuesday, December 7, 2021

Gjuha është mjeti për komunikim dhe identifikim – Bekir Halimi

Më të lexuarat

Gjuha është mjeti për komunikim dhe identifikim.

Allahu deshti që popujt të ndahen mes vete nëpërmjet gjuhës dhe ky dallim të bëhet shkak për të bërë gara mes tyre kush do bëhet më i devotshëm, gjuha e cilit do bëhet shkak që të kuptohet më së miri Fjala e Allahut.

وَمِنْ آيَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافُ أَلْسِنَتِكُمْ وَأَلْوَانِكُمْ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّلْعَالِمِينَ

Nga argumentet e tij është edhe krijimi i qiejve dhe tokës, llojllojshmëria e gjuhëve tuaja edhe e ngjyrave tuaja; këto janë, njëmend, mësime për ata që dinë.
Er-Rum: 22
Për këtë arsye duhet të kujdesemi për gjuhën tonë, ta mësojmë mirë dhe ta flasim mirë e tua mësojmë tjerëve.
Allahu e bëftë gjuhën shqipe shkak për ta kuptuar, ne shqiptarët, Fjalën e Tij më mirë dhe më shpejtë!

Bekir Halimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit