19.7 C
Pristina
E enjte, 29 Korrik, 2021

Flota detare turke shumë më e fortë me raketat vendore kundër anijeve

Më të lexuarat

Industria turke e mbrojtjes ndërmori një hap tjetër të rëndësishëm për të përmbushur nevojat e forcave të armatosura me produkte vendase dhe kombëtare me raketën kundër anijeve Atmaca.

Sipas informacioneve të marra nga Anadolu Agency (AA), raket, një nga armët më të rëndësishme në luftën sipërfaqësore, u prodhua për të ulur varësinë e Turqisë nga burimet e huaja, për të përmbushur nevojat e Komandës së Forcave Detare dhe për të zhvilluar një armë parandaluese me burime kombëtare.

Atmaca, e cila ka një distancë prej 220 kilometrash sipas përshkrimit, provoi se mund të arrijë 250 kilometra në gjuajtjet testuese.

Ajo ka aftësinë për të azhurnuar objektivat dhe për të anuluar misionet me një lidhje të dhënash. Mund të ndryshojë objektivin pasi të hidhet dhe mund të drejtohet në një objektiv tjetër.

Për shkak të karakteristikave të saj të avancuara të planifikimit 3D të rrugës, ajo mund të kryejë veprime të ndryshme, si kalimi përtej ishujve dhe lëvizja rreth tyre në zona komplekse.

Mund të zgjedhë kohë të ndryshme mbi shënjestër, të parashikojë kohë të njëkohshme mbi shënjestër dhe gjuajtje në objektiv (salvo).

Atmaca mund të hasë raketa të shumta në të njëjtën kohë pasi mund të kryejë kontroll autonom të shpejtësisë.

Ajo ka një aftësi të rëndësishme për të lundruar nga sipërfaqja e ujit. Lundron në një lartësi prej 5 metrash në shumë fluturime dhe gjuajtje nën 3 metra.

Janë kryer më shumë se 20 gjuajtje me Atmaca. Përmirësim i vazhdueshëm është arritur në testime që nga nëntori 2016.

Prodhuesi turk i armëve, Roketsan, reklamon Atmaca-n si një raketë goditje me precizitet të lartë, me rreze të gjatë, tokë-tokë, goditje precize kundër anijeve e cila mund të integrohet tek anijet e patrullimit, fregatat dhe korvetat dhe pritet të zëvendësojë raketën Harpoon të prodhuar nga SHBA-ja.

/aa/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit