6.9 C
Pristina
Monday, December 5, 2022

Demolimi i Xhamisë në Kriva Pallankë

Më të lexuarat

Musa Ibraimi – Deputet

 

Viti 2001 ishte një rast i mirë dhe shembull i mirë por më shumë se mësim për të gjithë Muslimanët (Shqiptarët, Boshnjakët, Turqit, Romët etj). Unë e kam thënë çdo her se në Maqedoni Maqedonasit na ndajnë në Musliman dhe te Krishterë (për fat të keq) dhe të gjithë komunitet tjera që i përkasin Fesë Islame ju thuan Shiptari,kjo është e qartë dhe dëshmon,se ne Maqedoni, nuk ka dhe nuk respektoet toleranca kombëtare dhe fetare,në Maqedoni ekziston dhe ka urejtje dhe nacionalizem e jo toleranc të popujve që jetojmë(as unë,e as te gjithë te tjerët nuk e kemi zgjedhur vetë që të lindim në këtë shtet i quajtur Maqedoni). Më lartë e permenda vitin 2001 jo rastësishtë,ne Prilep,vandalizmi maqedonas ndaj Xhamisë e cila ekziston me shekuj u shkrumua pa asnje farë mëshire,u shkrumuan dyqanet e muslimanve jo te kombsisë shqiptare(boshnjakve,turqive,romëve etj.),ky është edhe një rast dhe shembull i mirë edhe për ato qe vrapojnë dhe ju besojnë partive Maqedone,se në Maqedoninë te cilën ne si Shqiptarë mundohemi ta mbajmë gjallë,nuk ka respekt kombtaro-fetarë,jo rastesishtë do i permendi,Prilepin,Dollnenin,Strugën,Këçovën etj.,se kur është interesi kombtaro-fetarë i nacionalitet Krishtero Maqedon,ato perseri janë bashkë dhe të papërçarë ne interesat e tyre kombtaro-fetare. O vllezer dhe motra Shqiptar, një ashtu ju drejtohem edhe komuniteteve tjera,si Boshnjak,turq,romë etj.,se edhe ne duhet te kemi vijat tona dhe interesat tona te perbashkëta kombëtaro-fetare. Nuk dua te nxisë urejtje as Kombtare e as Fetare,por dua të tregoi një realitet në të cilin jetojmë te gjithë bashkarisht në këtë shtet Maqedoni qe e permenda me lart(se, se kemi zgjedhur vetë ne, të lindim këtu),e as te tjeret jo. Kriva Pallanka, është qyteti në të cilë jetojnë një pakicë e vogë Muslimanë,që nuk i përkasin komunitetit Shqiptarë,por janë Musliman,askundi ne botë nuk rezikoet shumica nga pakica,po ja që në shtetin tonë Maqedoni ndodh edhe kjo!!! Çfai kanë ato njerëz që janë Muslimanë,është e drejtë e mbrojtur edhe ndërkombtarishtë,që secili të praktikon fenë e tijë në liri. A thua vallë cka i pengoi komunitetit maqedon të perkatsisë fetare krishtere të demolojnë të shkatrojnë një objekt fetar!!!. Ku janë reagimet e Liderve që kërkojnë besimin(votën)e Muslimanve për një ardhnëri më të mirë ne Maqedoni,ja një rast i mirë pë të gjithë. Nëse me këtë reagim shkrim timin dikush ka me kuptu urejtje apo nxitje fetaro-kombtare,atëherë qështë puna e tyre qe bëjnë vepra të tilla!!! Nuk doja të reagoi që mos të nxisë urejtje,po nëse dikush e bën me vepër,unë spaku obligoem ta bëj një gjë të tillë me shkrim,sepse Kombi im dhe feja ime nuk ma lejon ta bëj një vepër të tillë ndaj një populli tjetër te kombit tjetër apo fesë tjetër.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit