14.3 C
Pristina
E premte, 14 Maj, 2021

ÇKA ËSHTË ISO?

Më të lexuarat

ISO zhvillon marrëveshjet ndërkombëtare që përmbajnë specifikimet teknike si rregulla ose udhëzime për të siguruar se materialet dhe produktet janë të përshtatshme për qëllimet e tyre në një treg global.

ISO është një rrjet i standardeve kombëtare të instituteve 157 vendeve, mbi bazën e një anëtar për çdo vend, me një Sekretariati qendror në Gjenevë, Zvicër, që koordinon sistemin.

Standardet japin një kontribut të madh dhe pozitiv në aspektet më të medha të jetës sonë.

Standardet sigurojnë karakteristikat e dëshirueshme te produkteve dhe shërbimeve të tilla si, me cilësi të mirëdashëse mjedisore, sigurinë, besueshmërinë efikasitetin, dhe këmbyeshmërinë – dhe me një kosto ekonomike. Kur produktet dhe shërbimet të përmbushin pritjet tona, ne priremi të marrim këto të dhënë dhe të jemi në dijeni të rolit të standardeve. Kur produktet, sistemet, makineritë dhe pajisjet punojnë mirë dhe të sigurtë, kjo është shpesh për shkak se ata përmbushin standardet. Dhe organizata përgjegjëse për mijëra standarde që përfitojnë në botë është ISO.

Orientimi ISO është udhëhequr nga një Plan Strategjik i miratuar për një periudhë pesë-vjeçare nga anëtarët ISO. Anëtarët e ISO, përfaqësuesit e fundit të ISO për vendet e tyre, janë të ndarë në tri kategori: organet anëtare (anëtarë të plotë), anëtarët korrespondenti dhe anëtarët e parapagues. Vetëm organet anëtare kanë të drejtën për të votuar.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit