14.5 C
Pristina
Tuesday, April 16, 2024

Cilat janë frytet e pashmangshme të një namazi të përkryer e të plotësuar?

Më të lexuarat

Cilat janë frytet e pashmangshme të një namazi të përkryer e të plotësuar?

Allahu i Lartësuar thotë:
‏﴿إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ﴾
“Me të vërtetë, namazi të largon nga gjynahet (e mëdha) dhe ligësitë.” [Ankebut: 45]
A ke arritur që namazi që ti fal të të ndalojë dhe të të ruajë nga:
1- El-Fahshau, gjynahet e mëdha dhe dëshirat e shfrenuara, që shpirti i dëshiron t’i kryejë.
2- El- Munker, të këqijat ose të gjitha ato gjynahe që konsiderohen të tilla nga natyra e pastër dhe mendja e shëndoshë?
Nëse jo, atëherë kthehu namazit tënd, sepse nëse do të ishte i përkryer duke kompletuar shtyllat, kushtet e saktësisë së tij, si dhe frikërespektin për Zotin gjatë kryerjes së tij, zemra ndriçohet dhe shpirti pastrohet e dëlirësohet, e si rrjedhjë shtohet imani, dëshira, ambicia dhe vullneti për të bërë edhe më shumë mirësi dhe pakësohet ose zhduket dëshira për ligësinë.

@AdelinaKucana

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit