18.3 C
Pristina
Wednesday, September 28, 2022

Bidati i goditjes (së vetes në fytyrë) dhe i vajtimit për vrasjen e Husejnit Allahu qoftë i kënaqur me të! -Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

Më të lexuarat

Viktima më e madhe në periudhën e Pejgamberisë është Hamza bin Abdulmutalibi, u vra, u masakrua me trupin e tij, e pa Pejgamberi , qau (për të) dhe tha: “Nuk do të goditem sikur me ty kurrë” ndërkohë ditën e vrasjes së tij nuk e mori si pikëllim dhe ditë zie.

Logjikisht sikur të ishte e drejtë ajo që veprojnë shiitët në ditën e vrasjes së Husejnit, nga vajtimi, goditja e fytyrës, për umetin çdo ditë do të lejohej të bëjnë një veprim të tillë ngase nuk ka ditë në të ciliën s’qëllon vrasja e ndonjë imami të nderuar.

Ali ibn Ebu Talibi u vra padrejtësisht ndërsa djali i tij Husejni jetoi 21 vjet pas tij dhe nuk i organizoi babait të tij ditë zie, madje as shiitët nuk bënë për Aliun atë që bënë për Husejnin, megjithëse Aliu është më i mirë se djali i tij.

Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit