21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

Berlini për lejimin e mësueseve muslimane të mbajnë shami

Më të lexuarat

Autoritetet në Landin e Berlinit i japin fund praktikës diskriminuese, respektojnë vendimet e gjykatës kundër ndalimit të përgjithshëm

Shteti gjerman i Berlinit do të lejojë mësueset muslimane të mbajnë shami, konfirmuan autoritetet të mërkurën.

Shamitë e kokës dhe mbajtja e simboleve fetare nga mësuesit do të lejohen në përgjithësi dhe mund të kufizohen vetëm në raste individuale nëse përbën rrezik për paqen e shkollës, tha departamenti i arsimit i Berlinit, në një letër zyrtare dërguar drejtorëve të shkollave.

Sipas aktit të neutralitetit të Berlinit, i cili i pengon nëpunësit civilë të veshin veshje dhe simbole fetare, mësuesve në qytet u ndalohej të mbanin shami që nga viti 2005.

Por disa vendime gjyqësore në vitet e fundit nënvizuan se një ndalim i përgjithshëm i shamive përbën diskriminim dhe cenon lirinë fetare të garantuar me kushtetutë.

Departamenti i Senatit për Arsimin, Rininë dhe Familjen u tha drejtorëve të shkollave se ata duhet të respektojnë vendimet e fundit të gjykatës.

https://www.aa.com.tr/en/europe/berlin-to-allow-muslim-teachers-to-wear-headscarves/2858437#

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit