6.9 C
Pristina
Monday, December 5, 2022

Absurditeti shqiptar në Maqedoni

Më të lexuarat

Shemsedin REXHEPI

Edhe pas 25 vjet të rrënimit të komunizmit dhe 15 vjet nga Marëveshja e Ohrit, në asnjë institucion arsimor e kulturor, siç janë: shkollat, ansamblet dhe shoqërite kulturor-artistike, teatrot etjer , nuk figurojne emrat e personalitetëve të shquar si hoxhallarët , të personalitetëve të shquar të ONDSH, të cilet njëkohesisht ishin themeluesit e shkollave të para shqipe në trevat shqiptare në Maqedoni si: Atullah Efendi Kurtishi , Mulla Xhemail Efendi Xhemaili , Mulla Hafiz Bedri Efendi Hamidi – Abazi , Mulla Hajdar Efendi Jashari , Mulla Ferat Efendi Hirda , Azem Marana, Hasan Bilalli, Mamut Dumani, Jonuz Balla, Xhevair Shaqiri , e shume e shume patriota të vërtet të tjerë e jo mite . Në vend të tyre, shkollat dhe institucionet tjera kulturo-arsimore, me perjashtime të vogla, mbajnë ende emra të figurave maqedonase, apo të disa figurave katolike-ortodokse-komuniste shqiptare ku skan pat lidhje me trevat shqiptare të Maqedonisë, ose kan qen me orientim jugosllav si: Zef Lush Marku, Gjergj Kastrioti ,Nen Tereza , Bajram Shabani, Ibe Palikuqe, Xheladin Zeqiri, Emin Duraku etj. Me këta emra të fundit vetëm po e zgjasin jetën marksist-leninistat të cilit për momentin po jetojn me intervenime artificiale nga armiqt e popullit shqiptar .

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit