A ishte Gandi ishte homoseksual?

0
43

Letrat që flisnin për një biseksualitet të mundshëm të Gandit, janë blerë me një transaksion të fshehtë nga ana e qeverisë indiane për 900 mijë euro.

Në fakt, ato ishin caktuar që të nxirreshin në ankand më 10 korrik në Sotheby shtëpinë e famshme të ankandeve të Londrës, por përfunduan si një transaksion privat.

Në fakt, ky lajm ka shkaktuar polemika të mëdha në shtypin ndërkombëtar, pasi qeveria indiane akuzohet se ka blerë korrespondencën mes heroit të saj Mahatma Gandit dhe Hermann Kallenbach, arkitektit gjerman me origjinë hebreje, një mik i madh i tij.

Letra këto, të cilat dyshohen në fakt se shfaqnin qartë marrëdhënien homoseksuale ndërmjet Gandit dhe këtij arkitekti gjerman. /noa/kohaislame