3 VJET BURG PËR BLERËSIT E PATENTË-SHOFERËVE!

0
26

Rreth njëzet persona janë duke u hetuar nën dyshimin se janë pjesë e një rrjeti të organizuar kriminal që është i përfshirë në shitjen e patentë-shoferëve.

Hetimet për këtë rast kanë përfshirë zyrtarë të Ministrisë së Infrastrukturës dhe një numër të madh të autoshollave në vend. Por sipas Kodit Penal  të Kosovës, bashkëfajtor janë jo vetëm zyrtarët që kanë shpërdorur detyrën zyrtare, por edhe kandidatë që kanë blerë licencat, pasi që kjo gjithashtu është vepër penale.

KTV raporton se blerja e patentës është vepër e dënueshme deri në 3 vjet burgim.