Vitamina E mbron mushkëritë

0
51

Konsumimi i sasive të larta të vitaminës E është ndihmon të parandalimin e një varg të problemeve të mushkërive.

Ekspertët thonë se vitamina E ul për 10% rrezikun e prekjes nga sëmundjet kronike obstruktive të mushkërive, ku bëjnë pjesë edhe bronkiti dhe emfizema.

Sipas rezultateve të disa studimeve, personat të cilat rregullisht marrin vitaminë E si shtesë ushqimore, edhe nëse ishin duhanpirës kishin rrezik më të ulur të preken nga sëmundjet e mushkërive.

Studiuesit thonë se efekti i vitaminës E në mbrojtje nga këto probleme vjen kryesisht falë efektit antioksidues të saj.kohaislame