20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024

U konstitua Kuvendi i ri i Bashkësisë Islame të Kosovës

Më të lexuarat

Prishtinë, më 21 tetor 2023

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, të shtunën, me fillim nga ora 10:00 ka mbajtur mbledhjen e saj konstituive, me ç’rast është konstituar me sukses Kuvendi i ri në përbërje prej 31 anëtarëve të ri.

Delegatët e ri të posa certifikuar propozuan për kryetar të Kuvendit,  Ajni Sinani dhe Jashar Salihun si dhe për nënkryetar Rrahim Aliun dhe Jetish Berishën. Me anë të votave të fshehta kryetar i Kuvendit të Bashkësisë të Kosovës u zgjodh Ajni Sinani, ndërsa nënkryetar Rrahim Aliu.

Anëtarët e komisioneve të Kuvendit të BIK-ut:

Komisioni ADMINISTRATIVO-JURIDIK:

1. Kujtim Bislimaj • 2. Vehbi Shatri 3. Ajhan Begiri 4. Enes Goga – rezerve.

Komisioni FETARO-ARSIMOR:

1. Sead Kelmendi 2. Iljaz Mustafa 3. Jashar Salihu 4. Besnik Arifi – rezerve.

Komisioni PËR PARASHTRESA DHE ANKESA:

1. Idriz Xhigoli 2. Burim Arifi 3. Xhafer Ahmeti 4. Blerim Musliu – rezervë.

Komisioni FINANCIAR:

1. Nehmedin Dernjani 2. Xhafer Fejziu 3. Smajl Mustafa 4. Eset Qerimi – rezerve.

Komisioni KUSHTETUES: 1. Haki Hoxha 2. Islam Cakaj 3. Jetish Berisha 4. Fadil Idrizi 5. Lulezim Kastrati 6. Abedin Osmani – rezerve.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit