14.7 C
Pristina
Monday, September 20, 2021

Tetë hapa për mbjelljen e suksesshme të luleve

Më të lexuarat

Këtu është një listë me 8 pikat që duhet të plotësoni për mbjellje të suksesshme të bulbave. Ka dy klasifikime kryesore për bulbat: ato që mbillen në pranverë (të tilla si anemona, tulipanë etj) dhe bulba verore (të tilla si begonja, zambakët, gladiola etj).
 
-Respektoni periudhat e mbjelljes. Në të vërtetë, bulbet pranverore mbillen në vjeshtë ndërsa ata verore mbillen në pranverë.
 
-Mendoni të punoni tokën para se të mbillni lulet.
 
-Bëni një gropë me anë të një lopate. Thellësia e gropës varet nga bulbi që ju do të mbillni.
 
-Nëse është e mundur shtoni rërë dhe pleh për lulet.
 
-Vendosni rërë në fund të gropës.
 
-Më pas vendosni bulbin.
 
-Mbusheni gropën me pleh siç duhet.
 
-Ujiteni të gjithë gropën e mbyllur me ujë me grushte.
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit