24.4 C
Pristina
Wednesday, September 27, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Uncategorized

Maksimat ligjore të jurisprudencës islame

Rezart Beka   Mohammad Hashim Kamali Fragment nga libri i Mohammad Hashim Kamali-t me titull “Shari’ah Law: An Introduction” (Oneworld Publication, Oxford 2008), fq. 141-162. Ky kapitull paraqet...

Pesë monedha të bakrit mund ta ndryshojnë historinë e Australisë

Në veri të Australisë janë gjetur disa monedha që datojnë 600 vjet para zbulimit të këtij kontinenti nga kapiteni James Cook. Pesë monedha të bakrit...

LIDERSHIPI EDUKATIV DHE FUSHA PERSONALE E MORALIT DHE SJELLJES

Edhe në këtë njësi do të vazhdojmë të flasim për lidershipin edukativ sipas mësimeve të përfituara nga rrëfimi i Llukmanit a.s. në Kur’an. Në...

DALLIMI NDËRMJET LIDERSHIPIT DHE PRESIDIUMIT

Shumë janë ata të cilët kanë vështirësi me ba dallimin në mes lidershipit dhe presidiumit. Dallimi ndërmjet liderit dhe kryetarit dhe roleve të tyre...

Turqia për nëntë muaj priti mbi 40 milionë vizitorë

Turqia ka pritur 40 milionë e 246 mijë e 899 vizitorë në nëntë muajt e parë të vitit dhe ka siguruar mbi 35...

Tammie Umbel, muslimane e përkushtuar, milionere dhe nënë e 14 fëmijëve

Ajo që nisi si një dëshirë e thjeshtë për të qenë në gjendje të siguronte të ardhura për fëmijët e saj, është shndërruar në...

Lëndët e drurit për djegie, buka, vaji ushqimor… – këto janë disa nga produktet që pritet të vendoset çmimi tavan

Lëndët e drurit për djegie, buka dhe vaji ushqimor janë disa nga produktet që pritet të vendoset çmimi tavan. Projektligji për Masat e Përkohshme të...

A e dini që halifi i tretë, Othman Ibn Affani r.a., ka xhirollogarinë në një bankë saudite?

Cili tregim fshihet pas ndërtimit të hotelit Othman b. Affan r.a., në afërsi të xhamisë së Pejgamberit s.a.v.s.? A ka Othmani r.a. ndonjë trashëgimi që...

Latest news