14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Tregjet

Përmendja e Allahut kur jemi në treg!

Përmendja e Allahut në tregFalënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin(alejhi salatu ue selam), mbi...

ANGAZHIMI ME TREGTI NË KOHËN E NAMAZIT

Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, Krijuesit të tokës dhe qiejve, Gjykatësit të Ditës së Gjykimit. I lartësuar qoftë Ai, i Cili krijoi njëriun...

Mjalta “Made in Kosova” më e shtrenjta në rajon

Mjalta që prodhohet në Kosovë është më e shtrenjta në rajon. Me një mesatare prej 9.2 euro për kilogramë,  Kosova del të ketë çmimin...

Etika dhe normat e shitblerjes

Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Allahu e ka lejuar tregtinë, kurse kamatën e ka ndaluar.” Surja Bekare 275. Në një verset tjetër thotë: “O...

Etika dhe normat e tregut

Nga Ebu Hurejre transmetohet, se Profeti (alejhis-salatu ues- selam) ka thënë: “Vendet më të dashura tek Allahu janë xhamitë, ndersa vendet më të urryera...

“Dedollarizimi” në botë, është më i shpejtë se sa pritej

Dollari amerikan po humb statusin e tij si monedhë rezervë më shpejt nga sa mendohej më parë, pasi shumë analistë nuk e kanë marrë...

Nis ngritja e çmimit të energjisë elektrike në bursat ndërkombëtare

Të ftohtit dimëror që këtyre ditëve të janarit ka nisë të përfshijë disa rajone të Europës dhe të botës, ka ndikuar, pa humbur kohë,...

Kosova dhe Shqipëria i bashkojnë tregjet energjetike

Kosova dhe Shqipëria do ta funksionalizojnë Bursën Shqiptare të Energjisë – ALPEX sivjet. Fundi i dhjetorit të vitit që e lamë pas, Shqipëria dhe...

Qeset e plastikës ende pa pagesë në Kosovë

Ndonëse, autoritetet në Kosovë kishin konfirmuar se nga janari i këtij viti qeset e plastikës do të bëheshin me pagesë, një masë e tillë...

Rriten ndjeshëm eksportet bujqësore “Made in Albania”

Eksportet bujqësore drejt rajonit dhe BE-së u rritën në vlerën e 55.1 miliardë lekëve gjatë vitit 2022, duke shënuar kuotën më të lartë të...

Të fundit