11.1 C
Pristina
Friday, May 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Spikasim

Shlyerja e borxhit – Nga kategoritë që meritojnë zekatin – Justinian Topulli

*Shlyerja e borxhit*Një nga tetë kategoritë të cilët Allahu ka përmendur në Kuran, nga ata që meritojnë zekatin janë dhe borxhilinjtë. Dhe me borxhlinj...

Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?

Pyetje: Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?Përgjigje:...

Parimet e politikës tatimore në një shtet Islam

Parimet e përgjithshme të politikës tatimore në një shtet islam do të nxirren në bazë të përkufizimit të mësipërm të shtetit islam, prioriteteve të...

Taksat dhe Ibn Halduni – Ekonomia Islame

Ronald Reagan lidhur me taksat e larta i referohej Ibn Haldunit: Presidenti 40-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ronald Reagan deklaroi shkëlqyeshëm në një...

Pse Dubai po sheh shifra rekord transaksionesh për shitjet e pronave?!

Tregu i pronave në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe veçanërisht ai në Dubai pa shifra rekord transaksionesh gjatë vitit 2022, një trend që ekspertët...

Të fundit