21.4 C
Pristina
Wednesday, September 27, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Shitje

Shtyllat e shitblerjes

Shtyllat e shitblerjes Shitblerja ngrihet dhe ndërtohet në tri shtylla: 1. Kontraktuesit, të cilët janë tregtari dhe blerësi. 2. Ajo mbi të cilin po bëhet kjo kontratë,...

Kushtet e shitblerjes

Kushtet e shitblerjes Asnjë shitblerje nuk mund të konsiderohet e saktë nëse nuk i përmbush shtatë kushte, të cilat janë: 1. Mirëkuptimi midis dy kontraktuesve. Duhet që...

Llojet e shitblerjes

Llojet e shitblerjes Shitblerjen mund ta ndajmë në mënyra të ndryshme, më poshtë do të mundohemi t’i përmendim ato: 1. Nga aspekti i mënyrës së aktit...

SHITBLERJA KUPTIMI DHE GJYKIMI MBI SHITBLERJEN

Duke u nisur nga nevoja e madhe që kanë sot muslimanët shqiptarë për njohjen e marrëdhënieve tregtare (shitblerjen), menduam të japim edhe ne një...

Shtëpia e famshme e ankandeve në Londër shitje prej miliona sterlinash të veprave të rralla të artit islam

Artikulli me çmimin më të lartë të shitur ishte një folio nga Shahnameja e Shah Tahmaspit, e cila përshkruan një skenë beteje nga Lufta...

Etika dhe normat e shitblerjes

Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Allahu e ka lejuar tregtinë, kurse kamatën e ka ndaluar.” Surja Bekare 275. Në një verset tjetër thotë: “O...

Disa këshilla që ju bëjnë shitës më të mirë!

Shitësit e shkëlqyer priren të ndajnë një grup të ngjashëm aftësish dhe cilësish. Ndërsa atributet si ekstroversioni dhe humori mund të ndihmojnë në përmirësimin...

Cilat janë shkaqet e çmimeve të larta të banesave në Kosovë, sipas ndërtimtarëve?

Sipas ndërtimtarëve të Kosovës, rritje të madhe të çmimeve në vitin e fundit kanë pasur materialet, transporti dhe puna e ndërlidhur me ndërtim. Nga...

Pse është i dobishëm menaxhimi i shitjeve në kompani?

Menaxhimi i shitjeve është thelbësor për shumicën dërrmuese të kompanive. Nuk mjafton të krijoni një produkt shumë të mirë që është me cilësi të...

Latest news