20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shenjat/Dita e Kijametit

Ç’është Dita e Gjykimit dhe çfarë dobia ka besimi në të?

Besimi në botën tjetër (Ahiretin), e cila njihet ndryshe si Bota e Përjetshme dhe Dita e Gjykimit, është njëra nga bazat dhe kushtet e...

Vërtetësia e ringjalljes – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

▪️Asgjë nuk e pengon Allahun e Madhëruar ta ringjallë robin e Tij pas vdekjes, pavarësisht se çfarë ndodh me kufomën e tij. ▪️Jemi njoftuar se...

Përse i Dërguari ﷺ nuk na ka informuar për kohën kur do të ndodhë Kiameti?

Pyetja: Përse i Dërguari i Allahut ﷺ nuk na ka informuar për kohën kur do të ndodhë Kiameti? *** Përgjigjja: Së pari: I Dërguari i Allahut ﷺ nuk...

E vërteta rreth Je’xhuxh dhe Me’xhuxhit

Pyetje: -A është e vërtetë se në Kinë ekzistojnë dy fise me emër Je’xhuxh dhe Me’xhuxh, nëse po, a janë ata të cilët i ka...

A është vdekja e papritur shenjë e Ditës së Gjykimit?

Pyetje: “A është vdekja e papritur një shenjë para Ditës së Gjykimit? A ka ndonjë mbrojtje kundër saj? A është e mjaftueshme për ti...

Pse jemi njoftuar për shenjat e Orës së Fundit?

Pse jemi njoftuar për shenjat e Orës së Fundit? Dita e Kiametit edhe pse do të vijë në befasi, befasia e saj nuk është e...

A KA ARDHUR KOHA E SHFAQJES SË MEHDIUT? – Dr. Muhamed Broja

Në një kohë luftërash e masakrash që po ndodhin në tokën e bekuar, ku vrasjet masive të fëmijëve, grave e civilëve të tjerë nëpërmjet...

Argumentet që flasin për ardhjen e Mehdiut dhe zbritjen e Isait(alejhi selam)

Pyetje: Para disa ditësh kam lexuar një material ku thuhej se besimi i ardhjes së imam Mehdiut është i pasaktë dhe se nuk ka argumente...

Pse do të prijë në namaz Imam Mehdiu para Isait, paqja qoftë mbi të ?

Përgjigjja: Së pari të përmendim se Mehdiju dhe ardhja e Isait,paqja qoftë mbi të, para kijametit, janë dy shenja të cilat i paraprinë Kijametit, dhe...

A ka ndonjë lutje specifike për të mbrojtur nga vdekjet e papritura?

Pyetja: A ka ndonjë lutje që do t’ju mbrojë nga një vdekje e papritur? Cila është ajo? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vdekja e papritur është një...

Të fundit