20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Pranimi i Islamit

Si mund të bëhem musliman ? – Nëse ndokush dëshiron që të konvertohet në Islam

Fjala “Musliman” nënkupton personin i cili i nënshtrohet vullnetit të Zotit pavarësisht racës, nacionalitetit, ose prapavijës etnike. Bërja musliman është një proces i thjeshtë...

Si bëhet agjërimi i Ramazanit, falje pë gjynahet e shkuara?

Si bëhet agjërimi i Ramazanit, falje pë gjynahet e shkuara? Profeti alejhi selam thotë: “Kush e agjëron Ramazanin me besim dhe llogaritje të shpërblimit te...

Nëse njeriu pendohet nga shirku apo kufri a i rikthehen punët e mira të mëparshme?

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran “…nëse do t’i përshkruash shok Allahut, e gjithë puna jote do të hidhet poshtë e do të jesh...

O Shejh, më këshillo pash Allahun! Jam në prag të Xhehenemit. Unë kam qenë i dhënë pas faqeve pornografike që nga viti i kaluar....

Pyetje: “Allahu iu shpërbleftë dhe iu bekoftë! Allahu na sjelltë dobi në atë që kemi dëgjuar dhe Allahu na faltë neve, juve dhe të...

Si t’ia bësh të dashur namazin fëmijës tënd?

Prindërit duhet të jenë shembulli më i mirë për fëmijët. Si mund të pritet një namaz i rregullt prej fëmijëve kur babai –urdhërues- ose...

Bëri zina pastaj e mbyti fëmijën e saj

Pyetja : Një grua mbeti shtatzënë përmes zinasë. Kur një prej të afërmve të saj mësoi për këtë, ai donte të mbronte nderin e...

Pse të zgjedhim islamin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Ekzistojnë aq shumë religjione, kështu që pse të zgjedhim islamin? Përgjigje: Islami nuk është thjesht një religjion midis religjioneve të tjera.Megjithatë, islami pajtohet me...

Nuk jam musliman por dua të falë namazin

Pyetje: A mundet jomuslimani të falë namaz? Përgjigje: Nëse vërtet dëshiron të marrësh pjesë në faljen e namazit, duhet të besosh në Allahun. Namazi do...

A është obligative shprehja e shehadetit me zë dhe të shkoj tek hoxha nëse dëshiroj të bëhem mysliman?

Para përgjigjes së kësaj pyetje, vlen të ceket se hyrja në Islam, apo përqafimi i Islamit si fe e vetme e pranuar tek Allahu,...

A u përhap Islami me shpatë?

Pyetja: Disa armiq të fesë pretendojnë se Islami u përhap me shpatë. Cila është përgjigjja juaj për këtë? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Islami u përhap me prova...

Të fundit