20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Pendimi

A është mëkat nëse nuk e pranoj kërkimin e faljes nga ai që ka bërë gabim ndaj meje?

Pyetja: A është mëkat nëse nuk e pranoj kërkimin e faljes nga ai që ka bërë gabim ndaj meje? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahu të madhëruar, lavdia...

A lejohet të mbahen gjërat e një lidhjeje të kaluar jashtë parimeve islame?

Përgjigje: Fotot apo bisedat e bëra, duhet të fshihen të gjitha. Nuk lejohet të mbahen sepse prej kushteve të pendimit është largimi tërësisht nga mëkati....

Nëse Allahu do të na fal në Ditën e Gjykimit, a do na kujtohen neve mëkatet e bëra në këtë botë?

Pyetja: Nëse Allahu do të na fal në Ditën e Gjykimit, a do na kujtohen neve mëkatet e bëra në këtë botë? Përgjigjja: E nderuar, nuk...

Jam betuar me Mus’haf se do ta lë duhanin dhe prapë pi duhan!

Pyetje: “Shpagimi i betimit me Mus’haf, a është i njëjtë sikurse shpagimi i betimit në Allahun, duke pasur parasysh se unë jam një i...

Si falet namazi i teubes(pendimit)?

Pyetja: Selamu alejkum. Dua të fal teube, por të them të drejtën nuk di. A mund të më tregoni si mund ta fal, duatë që...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Lutja që quhet “Zotëria i istigfarit”, lutja më e mirë e kërkim-faljes tek Allahu!

Lutja që quhet “Zotëria i istigfarit”, lutja më e mirë e kërkim-faljes tek Allahu! Arabisht: اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لا إِلَهَ إِلا أَنْتَخَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَوَأَنَا عَلَى عَهْدِكَوَوَعْدِكَ...

A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të?

Pyetje: A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të? Përgjigje: I afërmi i cili është duke ...

Si bëhet agjërimi i Ramazanit, falje pë gjynahet e shkuara?

Si bëhet agjërimi i Ramazanit, falje pë gjynahet e shkuara? Profeti alejhi selam thotë: “Kush e agjëron Ramazanin me besim dhe llogaritje të shpërblimit te...

Nëse njeriu pendohet nga shirku apo kufri a i rikthehen punët e mira të mëparshme?

Allahu i Madhëruar thotë në Kuran “…nëse do t’i përshkruash shok Allahut, e gjithë puna jote do të hidhet poshtë e do të jesh...

Të fundit