14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Mëkatet

Mëkati që bëhet para syve të fëmijëve, po edhe para families sime të ngusht a konsiderohet i haptë dhe publik?

Pyetja: A llogaritet si kryerja e mëkatit haptazi nëse një person bën mëkat para fëmijëve të tij? Dhe nëse ai e bën atë brenda shtëpisë...

Cilat janë mëkatet që bëhen kur njeriu është vetëm?

Pyetja: A përfshihen zilia dhe të menduarit për fantazitë seksuale, në mëkatet e kryera kur dikush është vetëm? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Fantazitë seksuale janë një...

Ai është i shkujdesur për mëkatet, me arsyetimin se edhe sahabët kanë bërë mëkate!

Pyetja: Disa nga sahabët bënë disa mëkate të mëdha, megjithëse besimi i tyre ishte më i fortë se i yni. A do të thotë kjo...

Mëkatet a ndikojnë të humbet plotësisht imani/besimi?

Epiteti i besimit nuk humbet me veprimin e ndonjë mëkati; qoftë i vogël apo i madh. Mirëpo, ato e zvogëlojnë besimin, edhe pse i...

A kam gjynah nëse tregoj për diçka që kam premtuar se nuk do të flas?

Pyetja: Nëse dikush më kërkon të mos i tregoj askujt për diçka të caktuar, ndërsa unë nuk i themë se “Premtoj se nuk do të...

Të fundit