21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Kurani

A është i saktë hadithi që thotë se kush e këndon Ajetul Kursinë pas çdo namazi farz, mes tij dhe xhenetit është vetëm vdekja?

Pyetja: Hadithi: “Kush e këndon pas çdo namazi farz Ajetul Kursinë, mes tij dhe xhenetit është vetëm vdekja.” A është hadith i saktë dhe...

Çfarë duhet të bëjnë muslimanët gjatë fhjetë ditëve të muajit Dhul-Hixhxheh?

Dhjetë ditët e para të Dhul-Hixhes janë ndër periudhat më të rëndësishme të nënshtrimit dhe bindjes ndaj Zotit të Madhëruar, të cilat Ai i...

Shtrirja e këmbëve përballë Kuranit?

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A i lejohet njeriut t’i shtrijë këmbët pranë ose përballë Kuranit? Përgjigje: Nëse ai është larg tij,...

A lejohet vendosja e librave të tjerë fetar mbi Mus’haf?

Pyetja: A lejohet vendosja e librave të tjerë fetar mbi Mus’haf? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Dijetarët janë pajtuar njëzëri se është e detyrueshme të mbrohet dhe respektohet...

A më pranohet hatmeja nëse bëj gabime gjatë leximit?

Pyetja: E kam bërë një hatme por po bëj nga pak gabime. A pranohet ajo hatme? *** Përgjigjja: Falenderimi i takon Allahut, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin...

Si bëhet rukje? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetja: Kam afër një familje muslimane që janë fillestarë në faljen e namazit. Falet djali dhe e ëma, ndërsa vajza kish pas qenë falur por...

Çfarë duhet të bësh kur shikon ëndrra të frikshme?

Kur fle natën, gjithmonë shoh ëndrra të frikshme, mrekulli e gjëra të mbinatyrshme që ndodhin, të cilat gjithherë më shqetësojnë dhe më frikësojnë. Prandaj,...

Si duhet të jetë raporti i përditshëm i muslimanit me Kuranin?

Muslimani duhet që ta lexojë shumë Kuranin dhe sidomos gjatë Ramazanit. Është e njëjtë, e lexon të gjithin atë përmendësh apo duke e lexuar...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

DISPOZITA E LEXIMIT TË HATMES SË KUR’ANIT PËR PRINDËRIT!

Pyetje: Babi dhe nëna ime nuk dinë shkrimin dhe leximin, a lejohet t’ua lexoj atyre nga një hatme të Kuranit?A lejohet leximi i hatmes së...

Të fundit