21.3 C
Pristina
Saturday, July 13, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

islam

Cila është dispozita e atij që shkon tek falltari?

Pyetja: Persona të ndryshëm i kemi parë të shkojnë tek magjistarët a fallxhorët dhe t’u besojnë atyre, disa të tjerë shkojnë por nuk u besojnë,...

Kur duhet obliguar fëmijën me çështjet islame?

Pyetje: Kur duhet urdhëruar fëmijët që ta praktikojë islamin? Përgjigje: Kufiri është fjala e profetit (sal Allahu alejhi ue selem): “Urdhëroni fëmijët tuaj për namaz kur...

Ibn Khalduni dhe kontributi historik i civilizimit islam në shkencën politike perëndimore

Historia e shkencave politike moderne është e paplotë pa shqyrtuar kontributet e mendimtarëve muslimanë, veprat akademike të të cilëve janë parë si kthesë në...

GRINDAVECËT E INTERNETIT – NGA SHEJH IBRAHIM SEKRAN

Po e them troç, asgjë nuk më brengos më shumë se sa kur shoh një të ri që dikur kishte përvjelë mëngët për...

E TËRË KRENARIA I TAKON ALLAHUT – Tefsir nga Imam Sadi (Ajeti 10 nga Surja Fatir)

Allahu i lartesuar thote: "Kush dëshiron krenarinë (le ta dijë se), e tërë krenaria i takon Allahut (pra, vetëm prej Tij le ta kërkojë)!...

Mësimet akaidologjike që i marrim nga agjërimi – Hoxhë Bekir Halimi

Gjatë analizës së ajeteve dhe haditheve të që flasin për agjërimin mund ti nënkuptojmë disa mësime të rëndësishme që kanë të bëjne me besimin...

Të fundit