3.1 C
Pristina
Wednesday, December 6, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Fëmijët

Metoda për inkurajimin e fëmijës në lexim

Pyetje: Si ta inkurajoj fëmijën tim në lexim? Përgjigje:  Mënyrat dhe metodat për të inkurajuar fëmijën në lexim kanë shumë rëndësi në ngjalljen e dashurisë...

Përdorimi i kontracepsionit për shkak të të ardhurave të ulëta

Pyetja:  A lejohet përdorimi i mjeteve kontraceptive për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat nuk mbulojnë nevojat tona dhe shpenzimet e...

Si jetonin fëmijët në kohën e Profetit ﷺ?

Pyetja: Si janë edukuar fëmijët në kohën e Profetit ﷺ? Cilat ishin disa lojëra/aktivitete specifike për djemtë dhe vajzat? Me cilat punë i ka ndihmuar...

Djemtë e vegjël që luajnë me organet gjenitale

Pyetja: Djali im është katër vjeç e gjysmë. Kam filluar të vërej se ai ndonjëherë fut dorën në të brendshme për të larguar të brendshmet...

A mund të kërkojë divorc nëse burri i saj merr një grua të dytë?

Pyetja: A mund ta divorcoj (talak) burrin tim, sepse ai po përpiqet të marrë një grua të dytë, por ai nuk mund të kujdeset as...

Cili është avreti i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetja: Unë kam një fëmijë që është 11 muajsh dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë fëmija...

Ai dëshiron të divorcohet nga gruaja e tij në mënyrë që të jetë i lirë të fokusohet në kërkimin e dijes

Pyetja: Unë u konvertova në Islam para disa vitesh dhe isha i martuar në atë kohë. Gruaja ime është ende jomuslimane por ajo kurrë nuk...

Familja kërkon abort, për shkak të shtatzënisë nga Zinaja

Pyetja: Unë kam një motër dhe ajo është shtatzënë para martesës.Familja ime është e vetëdijshme për faktin se aborti nuk lejohet nëse jeta e nënës...

Mallkimi i fëmijëve ose gruas së dikujt

Pyetja: Cili është gjykimi i atij që mallkon gruan ose njërin nga fëmijët e tij? Mallkimi i gruas llogaritet si divorc apo jo? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon...

Si duhet të sillet familja me një djalë të pabindur?

Pyetja: Si duhet trajtuar një djalë që është i pabindur ndaj prindërve të tij? Si duhet të sillen me djalin që kërcënon se do të...

Latest news