26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomi Islame

Qëllimi i mirë – Ekonomia Islame

Me të vërtetë qëllimi i mirë është një portë e madhe nga portat e mirësisë, pavarësisht e veprove atë apo jo. Njëherit qëllimi i...

Ekonomia Islame – nga parimet në praktikë dhe logoja HALLALL

Shumë njerëz përpiqen gjithmonë t’i përshtasin Parimet Ekonomike Islame brenda terminologjisë moderne ekonomike, në vend që të marrin një qasje të anasjelltë, pa...

Pse Turqia është një superfuqi botërore në prodhimin e lajthive?

Turqia kontribuon në 70 për qind të prodhimit global të lajthive, një sukses ekonomik dhe bujqësor që i duhej vendit për të arritur. Në një...

Dëshmia e një të shpëtuari nga ferri i sistemit kamatar!

Uilliam Lancaster, Këshilltar i Përgjithshëm i ndërmarrjeve inovative, Melburn, Australi, deklaroi: “Unë, për shumë dekada kam qenë pjesë e sistemit perëndimor të financave, dhe me kalimin...

Si dallojnë Financat Islame nga Financat Konvencionale?

Si dallojnë Financat Islame nga Financat Konvencionale? Duket të jenë njësoj. Rezultati është shpesh i njëjtë. Cili është dallimi?Mënyra më e mirë për të...

E nëse keni frikë varfërinë, Allahu do t’ju pasurojë nga mirësia e Tij

Zoti i Madhërishëm thotë: “O ju që keni besuar! Vërtetë politeistët janë të papastër, prandaj, le të mos i afrohen më Xhamisë së Shenjtë...

Shtyllat e shitblerjes

Shtyllat e shitblerjes Shitblerja ngrihet dhe ndërtohet në tri shtylla: 1. Kontraktuesit, të cilët janë tregtari dhe blerësi. 2. Ajo mbi të cilin po bëhet kjo kontratë,...

Kushtet e shitblerjes

Kushtet e shitblerjes Asnjë shitblerje nuk mund të konsiderohet e saktë nëse nuk i përmbush shtatë kushte, të cilat janë: 1. Mirëkuptimi midis dy kontraktuesve. Duhet që...

Llojet e shitblerjes

Llojet e shitblerjes Shitblerjen mund ta ndajmë në mënyra të ndryshme, më poshtë do të mundohemi t’i përmendim ato: 1. Nga aspekti i mënyrës së aktit...

SHITBLERJA KUPTIMI DHE GJYKIMI MBI SHITBLERJEN

Duke u nisur nga nevoja e madhe që kanë sot muslimanët shqiptarë për njohjen e marrëdhënieve tregtare (shitblerjen), menduam të japim edhe ne një...

Të fundit