34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomi Islame

Të ndaluarat në shitblerje – Ekonomia Islame

Të ndaluarat në shitblerje Të ndaluarat në kontratat e shitblerjes ndahen në dy lloje: Të ndaluara në vetvete dhe të ndaluara për mënyrën e përfitimit. Të ndaluarat...

ORTAKËRIA – Ekonomia Islame

Sherika (Ortakëria) do të thotë përzierje dhe juristët e përkufizojnë si një kontratë mes dy ortakëve në kapital dhe fitim. Ligjshmëria e saj Ajo është legjitime me...

Kur të dhuroni dhuroni më të mirën, ngase me këtë arrihet knaqësia e Allahut

Kur të dhuroni, dhuroni më të mirën, ngase me këtë arrihet knaqësia e Allahut Allahu në Kuran thotë:{لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا...

Alinma Bank e ndërtuar mbi bazat e sheriatit islam shënon fitime të konsiderushme

Alinma Bank me seli në Arabi Saudite arrin 2,195 milionë rijal fitime për gjysmën e parë të vitit 2023, një normë rritjeje prej 25%...

Nuk mund të kemi ekonomi pa banka, por mund të kemi banka pa interes – Mr. Fuad Ferati

Ekonomia islame është një tërësi ligje dhe parime islame, që në vete rregullojnë veprimtarinë ekonomike të një vendi, ku të gjitha këto mund të...

Rëndësia e financave Islame

Financat islame janë shfaqur si një mjet efektiv për financimin e zhvillimit në mbarë botën, duke përfshirë edhe vendet jomuslimane. Tregjet e mëdha financiare...

Dispozita e shitblerjes në kohën e Namazit të Xhumasë

Tregtia në esencë është e lejuar, andaj angazhimi me të është i lejuar në çdo kohë, pos kohëve të namazit, në momentin e thirrjes...

Përmendja e Allahut kur jemi në treg!

Përmendja e Allahut në tregFalënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin(alejhi salatu ue selam), mbi...

Allahu e ka lejuar shitblerjen por e ka ndaluar kamaten

Allahu thotë në Kuran:“وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا”“Allahu e ka lejuar shitblerjen, por e ka ndaluar kamatën” (El Bekare, 275) Shejh Sa’di( Allahu e mëshiroftë)...

Prezantimi në tregje për t’i mësuar e këshilluar frekuentuesit e tyre

Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Ne edhe para teje dërguam pejgamberë të tjerë, por edhe ata ishin të dërguar që kanë ngrënë ushqim,...

Të fundit