21.1 C
Pristina
Friday, September 29, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Drita Islame

LINDJA E PROFETIT MUHAMED (A.S.), FANAR NDRIÇUES I NJERËZIMIT

Për këtë vit, shtatori i datës 26 shënon lindjen e bekuar, lindjen e vulës së profetëve, Hz. Muhamed (a.s.). Të gjithë kombet e popujt...

Mos kritikoni, por nxisni të menduarit kritik

Të kritikosh është shpesh mënyrë e jona e komunikimit. Ne kritikojmë shpesh e në vazhdimësi stile jetese, mënyra veshjeje, mendime, opinione, sjellje, etj., etj....

Dituria është thesari i myslimanit

Feja islame e mbështet zhvillimin dhe përparimin e njerëzimit në dituri. Pikërisht për këtë në Kur’an i madhi Allah vlerëson të mësuarit, diturinë. I...

Feja dhe arsimi, roli i tyre në transformimin e shoqërisë

  E ardhmja e një kombi varet nga rinia e tij. Çdo popull, që kërkon të sigurojë të ardhmen e tij, ashtu siç përkushtohet ndaj...

Rruga e Islamit – rruga e diturisë

Në historinë e zhvillimit të Islamit, vend shumë të rëndësishëm zë edukimi me dituri e drejtësi. Një nga qëllimet e fesë islame është popullarizimi...

UDHËZUES METODIK PËR IMAMË DHE VAIZA

Hyrje Kuadrot fetarë, imam – vaiza përbëjnë plejadën e ardhshme të dijetarëve islamë. Shumica e të rinjve të arsimuar në universitete islame jashtë vendit,...

BESNIKËRIA NË ISLAM, KAPITALI MË I ÇMUESHËM

Besnikëria në kuptimin gjuhësor dhe në esencë do të thotë të jesh i drejtë dhe i sinqertë. Ajo përkufizohet si e kundërta e mashtrimit...

Muhamed, o i dashuri Profet!

Sa herë që përjetoj muajin në të cilin ti linde, thellësia e zemrës më shtyn që ndjenjat e mia, që burojnë nga thellësia e...

TOLERANCA NDËRFETARE NË TRADITËN PROFETIKE

Toleranca dhe harmonia ndërfetare në Islam, shohim se buron nga Kur’ani dhe Tradita Profetike e Hz. Muhamedit (a.s.). Në këtë artikull do të trajtojmë...

PAQJA, SIGURIA DHE ROLI I LIDERËVE TË BESIMIT

Nisur nga termi “islam”, kuptojmë që në thelbin e tij ka paqen. Kjo për faktin se njeriu i nënshtrohet vetëm Krijuesit, Zotit të Lartësuar,...

Latest news