Sot sulmon një virus i rrezikshëm kompjuterik!

0
43

Qindra mijëra përdorues interneti nga mbarë bota mund të befasohen sot, nëse paraprakisht nuk i kontrollojnë kompjuterët e tyre a janë apo jo të infektuar me viruse.

Virusi është krijuar nga hakerët nga Evropa Lindore dhe e bën të pamundur qasjen në rrjet.
Facebook dhe Google paralajmërojnë përdoruesit e tyre, të cilët dyshojnë se kompjuterët janë të infektuar, që t’i kontrollojnë ata dhe të konsultohen me ekspertët me qëllim largimin e softuerit të dëmshëm, raporton Voa.
Hakerët vitin e kaluar, me mashtrim nëpërmjet reklamave kanë arritur që të vendosin kontroll mbi 600 mijë kompjuterë. Ata i kanë vjedhur informatat e shfrytëzuesve dhe më vonë i kanë keqpërdorur./kohaislame