3.4 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Si vdiq diktatori Qemal Ataturku?

Më të lexuarat

Si vdiq diktatori Qemal Ataturku?

Në kohën sa qëndronte në hotel “PARK”, pranë së cilës gjendej një xhami e vogël filloi të dëgjohet zëri i myezinit të xhamisë duke thirr ezanin, ndërsa Ataturku të pranishmëve që i kishte aty pari ju tha: Kush ka thënë se na jemi të njohur, çfarë mundet me qenë kjo njohuri e jona? (Shikojeni këtë njeri, aludonte tek Muhamedi a. s.), se si e ka vu emrin e vet në atë mënyrë që të përsëritet në çdo moment në të gjitha anët e botës…Menjëherë ta rrënoni këtë minare (xhami)!!! Megjithatë… ai përfundoi shumë keq…Vetë personalisht frikohej shumë prej vdekjes, dhe si shkak për rreth veti kishte tubuar mjekët më eminent, por as këta një kohë të gjatë nuk kanë mund me zbuluar sëmundjen e tij që lëngonte nga mëlçia…

Përveç kësaj, barku tij fryhej nga një lloj lëngu të cilën duhej përmes gjilpërave me nxjerr jashtë…

Po ashtu lëngonte nga sifilizi…Në shtratin e shtrirë për vdekje Allahu i Madhërishëm e kishte sprovuar me një lloj insektesh që kishin ngjyrë të kuqe, por që ishin shumë të vegjël sa që nuk mund të shiheshin me anë të syrit pa mjete zmadhuese. Këto insekte i shkaktonin kruhje të madhe dhe kafshime të pa durueshme-të mërzitshme.

Në këtë gjendje ai në mënyrë shumë të pa përshtatshme kruhej edhe pranë vizitoreve të ndryshëm qe vinin me pa nga mbar bota, qofshin ministra, qofshin ambasador…

Më vonë është konstatuar se lloji i këtyre insekteve, kishin qenë bletë që nuk gjendeshin askund tjetër për veç në Kinë!!! Subhanallah nga Kina në Turqi për ta poshtëruar këtë kriminel, me anë të muxhizeve…Ushtrin e Allahut nuk e din askush përveç Tij! Në këtë mënyrë ai i kaloi dy vitet e fundit të jetës së tij, në mundime dhe tortura të mëdha deri sa vdiq dhe shkoi në mbeturinat e historisë…Mirëpo ajo që është për tu çuditur më së shumti është fakti se kishte lënë porosi (amanet) që pas vdekjes së tij për trashëgimtar të vetin të mbetet ambasadori i atëhershëm i Anglisë në Turqi që të sundoj me këtë shtet, me shkas që edhe në këtë mënyrë t’ia ruaj pushtetin zotërinjve të vet Anglez, pra edhe pas vdekjes.

Përzgjodhi dhe përgatiti nga boshnjakishtja Shefki Sh. Voca.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit