-1.4 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

Si e mposhti me argumente logjike muslimani një jomusliman në debat?!

Më të lexuarat

Shumë interesante

Një jomusliman erdhi te një musliman dhe e pyeti: “Pse nuk është e lejuar në Islam që një grua musliman të shtrëngojë duartë (flas për dore) me një burrë të huaj?”

Muslimani tha: “A mund të shtrëngoni duart me mbretëreshën ju?”

Jomuslimani tha: “Sigurisht që jo, ka vetëm disa njerëz të njohur që mund të shtrëngojnë duart me mbretëreshën.”

Muslimani pastaj u përgjigj: “Gratë tona janë mbretëresha dhe mbretëreshat nuk shtrëngojnë duart me burra të huaj”.

Pastaj jomuslimani bëri një pyetje tjetër:
“Pse gratë tuaja mbulojnë trupin e tyre?”

Muslimani buzëqeshi dhe mori dy ëmbëlsira. E hapi të parën dhe tjetren e mbajti të mbyllur(mbështjellur). Pastaj i hodhi të dyjat në dyshemenë e cila ishte me pluhur, she pastaj e pyeti jomuslimanin: “Nëse të kërkoj të marrësh ëmbëlsirat nga dyshemeja, cilën do të marrësh?”

Jomuslimani u përgjigj: “Atë që e mbuluar, sigurisht”

Muslimani tha: “Kështu ne i trajtojmë dhe i shohim gratë tona ne si thesare të çmuara dhe të shenjta që duhen mbuluar”.

Jomuslimani pastaj pyeti: Më trego Zotin, nëse Ai ekziston.

Muslimani u përgjigj: “Shikoje diellin”

Jomusliman u përgjigj: “Nuk mundem, rrezet e forta të tij po më pengojnë”.

Muslimani tha: “Nëse nuk mund të shikoni “krijimin” e Zotit, atëherë si do të jeni në gjendje ta shikoni Krijuesin(Zotin)?”

Së fundmi, jomuslimani e ftoi muslimanin në shtëpinë e tij dhe i servoi rrush, të cilin muslimani e pranoi me mirënjohje dhe e hëngri. Pastaj jomuslimani i ofroi një gotë verë.

Për habinë e nikoqirit, muslimani me respekt refuzoi verën(pijen alkoolike)!

I habitur, jomuslimani e pyeti:
“Si ju muslimanëve ju ndalohet të pini verë dhe edhe pse e hani rrushin, kur dihet se vera vjen nga rrushi?”

Muslimani u përgjigj: “A keni vajzë ju?”
Ai tha: “po”!

Muslimani e pyeti: “A mund të martohesh me të?”
Jomyslimani tha: “Jo-jo-jo, nuk është e mundur”

Muslimani tha:
“SubhanAllah!

“Ti mund martohesh me nënën e saj dhe nuk mund të martohesh me të edhe pse edhe ajo erdhi prej saj?”

Marr nga Dr. MUHAMED SALAH

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit