SHBA – BB: RRETH 75 % E POPULLSISË SË GLOBIT PËRDORIN TELEFONAT CELULARË

0
45

Rreth tre të katërtat e popullsisë së botës disponojnë një telefon celular dhe numri i abonentëve do ta kalojë edhe numrin e kësaj popullsie, deklaroi sot Banka Botërore me anë të një komunikate.

“Numri i abonentëve të telefonisë celulare, me kontratë apo parapagesë, kaloi nga një miliard në vitin 2000 në më shumë se gjashtë miliardë”, thuhet në raport.

”Rreth pesë miliardë abonentë i përkasin vendeve në zhvillim”, shtohet në të.trt/kohaislame