5.4 C
Pristina
Thursday, March 23, 2023

Pse u dëbuam nga Andaluzia?

Më të lexuarat

Ndërkohë që qytezat e mëdha të Valencias, fshatrat dhe kështjellat e saj po bienin njëra pas tjetrës, Abu Zaidi bënte përpjekjet e tij me të krishterët në luftërat e tyre kundër Islamit duke i ndihmuar ata të identifikonin dobësitë e bijve të kësaj feje që ai e kishte besuar më parë. Ndërkohë, Ibn Ahmer po e ndihmonte mbretin e Kastileve me çetat e tij kundër vëllezërve të tij muslimanë. Dhe më pyesni pastaj pse u dëbuam nga Andaluzia? Unë po ju them: “Sepse Zoti nuk u bën padrejtësi njerëzve asgjë, por njerëzit janë ata që i bëjnë vetvetes padrejtësi .” Atëherë unë po ju tregoj mësimin e historisë si dhe njërën nga arsyet e rënies sonë: “Kur secila gjymtyrë e jona interesohet vetëm për veten, atëherë të gjitha gjymtyrët e tjera të këtij trupi kanë për tu rrëzuar.

“Studimi i rënies së tridhjetë shteteve islame” Shkruar nga: Dr. Abdelhalim Owais

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit