11.1 C
Pristina
Friday, May 24, 2024

Pse nuk flet askush për kisha që shumë fish janë më shumë se xhamitë?!

Më të lexuarat

Pse nuk flet askush për kisha që shumë fish janë më shumë se xhamitë.

Nëse shikohet me përqindje të komuniteteve fetare në Kosovë, na del se KISHA ka më shumë se sa XHAMIA.

Ndërsa më shumë luftohen ndërtimet e xhamijave se sa të kishave.

800 xhamija për muslimanët ndërsa 224 kisha për të krishterët dhe fraksionet e tyre, tani sa po i bie përqindja për banorët musliman dhe sa për banorët jomusliman?

Mbi 90 % të deklaruar si musliman sipas statistikave dhe % e të tjerëve janë të krishter, katolik, protestant etj.

Nëse i shikon me përqindje të banorëve musliman dhe të tjerëve mbi 50 % apo më shumë ka ‘Kisha’ sesa Xhamia.

Gjithë ata që na thonë se nuk jemi kundër xhamiave, duke na shitur moral për arsim, fabrika etj etj janë kryekëput kundër përhapjes së Islamit , mirëpo nuk guxojnë të thonë haptazi jemi kundër xhamisë dhe Islamit.

Të tillët e shfrytëzojnë kartën e ekonomisë dhe arsimit për ta ndalur vrullin e rrikthimit të fesë.

Ata e dijnë fortë mirë se Islami si pjesë të saj e ka davetin, këtu e kanë problemin.

Ergin Shala

P.S.
Të dhënat janë marrur nga komunitetet fetare.
•• ━━━━━ ••●•• ━━━━━ ••

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit