21.9 C
Pristina
E mërkurë, 16 Qershor, 2021

Prifti i 30 viteve pranon Islamin

Më të lexuarat

Ahmed Skjetne, 75 vjeç, ka punuar si prift në Kishën e Suedisë për 30 vjet, gati 15 nga këto ishte aktiv në pastoratin e Skillingaryd, por tre vjet më parë vendosi të konvertohet në Islam dhe pastaj ndryshoi emri Leif në Ahmed.
Si prift, duhet të besosh se qëllimi yt është thirrja në Krishterim.
Si prift jeton dhe fiton nga besimi, por thërret në gjëra që nuk janë logjike. Ai mbajti Mesha që nuk mund t’i besonte vërtet. Ai kurrë nuk mund ta shpjegonte trinitetin.
Ai punoi shumë kundër racizmit dhe islamofobisë dhe kështu takoi një djalë nga Maroku me të cilin diskutoi shumë për fenë. Ai e kuptoi se në Krishterizëm lutej vetëm në kishë ndërsa në Islam (nënshtrim ndaj vullnetit të Zotit) ai kishte lutjet e përditshme. Me kalimin e kohës, ai filloi të adhuronte Allahun me një mysliman nga Maroku dhe u konvertua në Islam.

Ai nuk i tregoi askujt tjetër nga frika se nuk do të pranohej. Ai madje vazhdoi të punonte si prift për disa kohë pasi pranoi Islamin. Megjithatë, ai u ndje si hipokrit dhe vendosi të shiste gjithçka që kishte në Suedi dhe të transferohej në Marok.
Kolegët e tij nuk e dinin pranimin e tij të Islamit, por vendimi i tij për të lëvizur ishte i çuditshëm për ta dhe disa madje donin ta shpallnin të çmendur.
Pasi u transferua në Marok, thirri ish-shefin dhe kolegët e tij dhe u tha atyre që ta pranonin Islamin. Ishin të tronditur. Njëri prej tyre edhe shkoi në Marok dhe u përpoq ta bindte që të kthehej në Suedi dhe Krishterizëm.

Ai ngeli në vendimin e tij se Islami ishte e vërteta. Zoti është vetëm Një dhe Jezusi është një profet si profetët e tjerë dhe profeti Muhamed është i fundit për të gjithë njerëzimin. Asgjë nuk mund ta bindte që të kthehej në krishterim. Morali në Islam, kujdesi ndaj të tjerëve dhe lidhja e vazhdueshme me Allahun (Zotin e plotfuqishëm) është ajo që ai e konsideron të drejtën dhe të vërtetën.
#The deen show

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit