22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024

MUAJI KUR’ANIT – Hoxhë Irfan Salihu

Më të lexuarat

Xhebel al-Hira është një kodër që shtrihet rreth dy-tri milje larg Qabes. Në maje të saj ndodhet një shpellë e vogël e njohur si Shpella Hira, ​​e cila është pak më pak se 4 metra e gjatë dhe pak më shumë se 1.5 metra e gjerë.
Këtu Muhamedi alejhis selam mori shpalljet e para të Kur’anit të Shenjtë gjatë muajit të Ramazanit në vitin 610 të erës sonë. Mali njihet gjithashtu si Xhebel el-Nur (Mali i Dritës).

Kur’ani na tregon se shpallja e parë ka zbritur në Ramazan në ‘Natën e Kadrit’.
“Muaji i Ramazanit është muaji në të cilin është shpallur Kurani”.
El Bekare, 185.
“Ne vërtet e kemi shpallur këtë mesazh gjatë Natës së Kadrit.”
El Kadr, 1.
I gjithë Kurani u shpall gjatë një periudhe përafërsisht 23 vjeqare.

Pasi jemi në Ramazan, muajin e Kur’anit, mos e neglizho librin e Zotit, Lexo!

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit