18.5 C
Pristina
E martë, 15 Qershor, 2021

Mitingje kundër “Islamizimit”

Më të lexuarat

Pegida Gjermane në protesta: Mitingje kundër “Islamizimit”

Përkrahësit dhe kundërshtarët e një kampanje grupore kundër asaj që e shohin “Islamizim” të Evropës kanë mbajtur mitingje rivale nëpër Gjermani.
Ka javë që kur protestuesit e orkestruar nga Evropianët Patriotë po ngritën kundër Islamizimit të Perëndimit (Pegida), që nga Tetori. Të hënën ishte rekord pjesëmarrës, mbi 18,000 të cilët ishin mbledhur në Dresden.
Por protestuesit kundër kësaj lëvizje kanë dal në pah dhe poashtu ky grup ka qenë i dënuar nga politika qeverise Gjermane.
Qindra njerëz marshuan rrugëve të Berlinit, Kolnit, Dresdenit dhe Shtutgartit. Në Berlin, policia tha se se mbi 5,000 kundërdemonstures bllokuan qindra përkrahës të Pegidas nga plani i marshmit nëpër rrugë.

Në total rreh 22,000 anti-Pegida protestues u mblodhën në Shtutgartë, Muenster dhe Hamburg, sipas agjencisë së lajmeve DPS.

Dritat e fikura

Në Kolnë, autoritet kanë fikur dritat e katedrales së qytetit si një mënyrë për të hequr vërejtën përkrahësve të Pegidas se ata ishin duke përkrahur “ekstremistët”
“Ne nuk mendojmë si protestues, por ne dëshirojmë që ata Kristian konservativ (të cilët përkrahin Pegidan), të mendojnë se çfarë po bëjnë”, tha udhëheqësi i katedralës, Norber Feldhof për BBC-në.
Vetëm rreth 250 përkrahës të Pegida-së u shfaqën në Kolnë, krahasur me qindrat e kundërprotestuesëve.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit