21.7 C
Pristina
E hënë, 10 Maj, 2021

Mesazhet e grave për burrat e tyre

Më të lexuarat

Kur e shkrova librin tim “Vetëm për meshkujt”, i thashë vetes:
– Pse gjithmonë po ju flas burrave për gratë, në bazë të asaj që kam lexuar, dëgjuar, përjetuar, parë, kuptuar dhe analizuar?!

– Pse nuk ua jap atyre mundësinë, që ato vetë ta thonë atë që duan?

– Pse duhet të jem zëdhënës i tyre, për derisa ato mund të flasin?

Unë pikërisht këtë e bëra. Kam qenë në ekspozita të librave dhe në ligjërata, kështu që e kam shfrytëzuar rastin – me ndihmën e organizatorëve të këtyre ngjarjeve – që t’i lusë gratë tu shkruajnë mesazhe të shkurtra burrave të tyre, pa i theksuar emrat e tyre apo emrat e burrave të tyre. Kur mblodha një numër të madh të mesazheve të tyre, i futa në librin tim në një kapitull të veçantë me një koment përcjellës. Këto janë disa nga ato mesazhet për burrat e tyre, pa komente.

– Më pëlqejnë surprizat dhe mos u bëj gjithmonë monoton!

– T’i fali të gjitha përveç gënjeshtrave!

– Bëju dëgjues i mirë dhe i vëmendshëm!

– Më përqafo pa asnjë arsye!

– Unë nuk do t’i zbuloj emocionet e mia nga e kaluara, këtë as mos tento!

– Unë qajë edhe më shumë se sa që mendon ti!

– Më ndihmo në punët e shtëpisë!

– E urrej parregullsinë tënde dhe kaosin tënd, a mund të jesh në ndonjë mënyrë i rregullt!

– Dua të të shoh xheloz ndaj meje!

– Ji elegant, dua të lavdërohem me ty!

– Unë jam temperamente, por të dua shumë.

– Unë pikëllohem edhe pa ndonjë arsye, andaj mos mendo menjëherë se ti je arsyeja e pikëllimit tim.

– Unë e vlerësoj atë që ti bën për mua, edhe atëherë kur nuk ta them.

– Mos më krahaso me nënën tënde, me këtë më thua se ti je ende fëmijë.

– Unë po të gënjej ty për çmimet në treg.

– Unë nuk po të krahasoj me askënd, as ti mos më krahaso me askënd.

– Unë nuk dua burrë tjetër, dua që ti të jesh tjetër burrë.

– Kur je i butë dhe i ndjeshëm, më shumë e ndjej forcën tënde sesa kur je i vrazhdë.

– Unë bëj shumë gjëra për shkakun tënd, edhe pse nuk më pëlqejnë, edhe ti bëje këtë.

– Të besoj, por jam xheloze.

– Askush nuk më bën të lumtur si ti, por askush as nuk më pikëllon sikurse ti.

– Unë jam vetëm e jotja, bëju edhe ti vetëm i imi.

– Kur më godet, ti me të nuk më shqetëson, por më thyen dhe më shkatërron.

– Unë jam gruaja jote, nuk jam shërbëtorja jote.

– Unë gjithmonë vishem bukur dhe elegante për shkak të frikës nga gratë tjera, jo sepse po kërkoj burrë tjetër.

– Bëju proaktiv dhe merre iniciativën, më pengon që unë gjithmonë të filloj e para.

– Jam e fortë, por kam nevojë për ty.

Ed’hem Sherkavi;
Përshtati: Miftar Ajdini

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit