-1.4 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

JETA TË DETYRON TË MËSOSH (1)

Më të lexuarat

1. I mençuri kur gabon kërkon falje, kurse budalla kur gabon filozofon!

2. Ai që të donë në jetën e tij, e dinë shumë mirë se si të përkujdeset për ty!

3. Mos tento të arrish tek ai që nuk donë të arrin tek ti, dhe mos e lufto botën në tërësi për një njeri që nuk mundet ta lufton mendjemadhësinë e tij për hir tëndin!

4. Kërkim i faljes nuk do të thotë se ti je në gabim, por do të thotë se ti i respekton marrëdhëniet që të bashkojnë me të tjerët!

5. Dera që të mbyllet para fytyrës me qëllim, i mjeri ti nëse shkon e troket përsëri!

6. Nuk jam nga ata kuptoj me vështirësi, por të paktë janë ata që ndjehen e rehatshme në mesin e tyre!

7. E dua atë që më donë, mirëpo e dashuroj atë që përkujdeset për mua!

8. Ndjenjë e dhembshme; kur mendja dhe zemra futen në luftë mes vete për një person. Mendja e refuzon, kurse zemra e dëshiron pamjen e tij!!

9. Ka ditë kur na mjaftojnë heshtja dhe shikimi, për shkak sjelljeve të atyre që ishin në anën tonë, e pastaj ndryshuan!

10. I mjeri ti nëse lutesh kundër fëmijëve tu, e përputhet lutja e jote me atë kohë që pranohet duaja dhe Allahu i përgjigjet asaj!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit