19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024

Hoxha i mësonë fenë Buzhalës

Më të lexuarat

Hoxha Adnan Simnica i cili në shumë postime në rrjetet sociale vërehet për intelektualizmin e vërtet fetar nuk përton të merret edhe të ua shpejgojë fenë me argumente edhe atyne që nuk haber fare për fe. Botërisht është e njohur se gazeta Express për një kohë të gjatë merret me linçime dhe sulme ndaj muslimanëve dhe krejt këtë e bëjnë në bazë injorante. Se për çfarë e dëshmon ajo se çfarë ka shkruar kryeredaktori i kësaj gazeta.

Por hoxha Simnica ia mëson shumë mirë fenë, që mos të përziej Islamin me të tjerët kur flet për çështje të rëndësishme të besimit.

Komenti i plotë i hoxhës:”Me çfarë të drejte apo kompetencash dikush guxon të flas në emër të Islamit, apo të komentoj ajetet e Kuranit dhe të konkludoj normativa islame!!!???
Që opinioni të mos bie pre e spekulimeve të tilla, Zoti i botëve – Allahu (që nuk ka zot tjetër pos Tij) është absolut dhe nuk ka nevojë për pushim, dhe gjashtë ditët e theksuara në Kuran rreth krijimit të botës, nuk kanë të bëjnë aspak me llogaritjen e ditëve në tokë, prandaj edhe dita e premte nuk është e përcaktuar mbi bazën e njëjtë të të tjerëve.
“Ata për këtë nuk dinë asgjë, ata vetëm fantazojnë” (Kuran, El-Xhathije, 24)

Për të sqaruar Kuranin janë kompetentë studiuesit e tij, e jo ata që nuk e kuptojnë fare atë, e lëre më ata që kanë tendenca të shumta në këtë aspekt!”

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit