12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024

E çuditshme është qështja e disa shqiptarëve – Mëndesia selektive tek thëniet e Pashko Vasës

Më të lexuarat

Jemi pak sa te quditshëm ne shqiptarët;
kur citojmë rilindasin Pashko Vasa duke thënë;
„Feja e shqiptarit është shqiptaria“ te gjithë ngërdhezemi dhe e bëjmë, ndërsa kur e lexojmë po nga Pashko Vasa thënjen; e mëposhtme diqysh hiq nuk na e pëlqen;
Kur me i besu Pashkos? Vetëm kur na pëlqen apo? Lexone citimin e Pashkos për P. Osmane;

5 SHEKUJT OSMAN ISHIN 5 SHEKUJ BASHKIM I SHQIPTARËVE – (Pashko Vasa)

“Eksperienca e pesë shekujve ka dëshmuar se bashkimi i tyre (shqiptarëve) i ngushtë me Perandorinë Osmane formon shansin e vetëm të shpëtimit.
Është ky bashkim që siguron një jetë të përshtatshme me dëshirat dhe aspiratat e tyre sepse nuk cenon as mendimet kombëtare, as gjuhën dhe as traditat e tyre, nuk transformon karakterin e popullit dhe nuk kërcënon ekzistencën e tij nga pikëpamja e racës dhe e kombësisë”

[Pashko Vasa – “E vërteta mbi Shqipërinë dhe Shqiptarët” – Tiranë 1935 – f. 110.]

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit