5.3 C
Pristina
Saturday, December 3, 2022

Dronët më të vegjël të ushtrisë amerikane

Më të lexuarat

 “Black Hornet”, Grerëza e Zezë, janë dronët më të vegjël në botë që do të përdoren nga ushtria amerikane.

Droni peshon vetëm 32 gram, është i pajisur me kamera termike, që diktojnë nxehtësinë, dhe që mund të përdoret nga ushtarët pasi të jenë futur në zona ku nuk kanë mbulim satelitor.

Black Hornet arrin të fluturojë për dy kilometra, me 21 kilometra në orë, duke u dhënë ushtarëve informacion të plotë për se sa armiq mund të ketë rrotull, brenda kësaj distance.

Dronët e krijuar nga kompania “Flir” janë testuar nga ushtria në vitet 2016-2017, dhe duket se kanë pasur sukses, pasi kanë lidhur një kontratë të re bashkëpunimi për ta vazhduar projektin më tej.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit