3.4 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Belgjika ndalon reklamat e lojërave të fatit

Më të lexuarat

Përpjekja për të frenuar varësinë nga një ves problematik njerëzor

Qeveria belge ka vendosur të ndalojë reklamat e lojërave të fatit në platforma të shumta nga 1 korriku në përpjekje për të frenuar varësinë, me ndalimin e reklamave të tilla në stadiume dhe sponsorizimeve sportive që do të futen më vonë.

“Qeveria është thellësisht e shqetësuar për ndikimin e sasisë së madhe të reklamave të lojërave të fatit me të cilat po përballet shoqëria jonë”, tha ministri i Drejtësisë Vincent Van Quickenborne.

Ai theksoi se për ata që duan të heqin qafe varësinë e tyre ndaj lojërave të fatit, reklamimi është një problem shtesë, duke cituar Reuters.

Reklamimi i lojërave të fatit në Belgjikë do të ndalohet në televizion, radio, kinema, revista, gazeta dhe vende publike.

Reklamimi në internet është gjithashtu i ndaluar

Reklamimi online në faqet e internetit dhe mediat sociale gjithashtu do të ndalohet.

Ndalimi i ri i reklamave në stadiume do të zbatohet nga 1 janari 2025 dhe nga 1 janari 2028, kompanitë e lojërave të fatit nuk do të mund të sponsorizojnë më klube sportive profesionale, siç janë ekipet e futbollit.

Qeveria pretendon se ndalimi vjen pas kërkimeve shkencore, të cilat tregojnë se reklamat inkurajojnë varësinë ndaj lojërave të fatit dhe kontribuojnë në borxhin.

Sipas rregullave të reja, kostot e sponsorizimit nuk do të jenë më të zbritshme nga taksat për kompanitë që organizojnë lojërat e fatit. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit