14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024

BASHKË DERISA SA VDEKJA T’JU NDAJË – Psë është e gabuar kjo?!

Më të lexuarat

BASHKË DERISA SA VDEKJA TJU NDAJË..

Ky është bekimi i dy të martuarve kur martohen tek prifti në Kishë.
Sepse ata nuk besojnë se pas vdekjes në parajsë do të jenë përsëri bashkë si familje.
Ata besojnë se në Parajsë(Xhenet) do jemi thjesht disa Kandila që rrijmë ndezur për të adhuruar Zotin. Sipas tyre, Atje nuk ka jetë sociale dhe as njerëz me liri të plotë. Por ca statuja të pashpirt.

Ndërsa në Islam, ndryshon.

Martesa këtu është besëlidhje e përjetshme. Është edhe për boten tjetër(Xhenetin). Atje besimtarët do të qëndrojnë në familjet e tyre dhe do gëzojnë jetën e vërtetë.
Atje nuk do të ketë më adhurim në kuptimin që njohim ne. Sepse adhurimi ishte TEST në këtë botë.
Atje do të ketë falënderime për Zotin dhe kënaqësi për njeriun.
Sepse Xheneti (Parajsa) është vendi I shpërblimit dhe jo I punës.
Vendi i punës është këtu në këtë botë.
Do të jemi me bashkëshortët tanë dhe fëmijët tanë dhe të afërmit tanë, në Vila e Pallate madhështore.

Eduart Thartori

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit