15.2 C
Pristina
Monday, February 26, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

xhumaja

Vlera e ditës së xhuma (e premte) dhe veprat e ligjshme në të – Abdulaziz Et-Tarifi

XHUMAJA Vlera e ditës së xhuma (e premte) dhe veprat e ligjshme në të Xhumaja është dita më madhore e javës. Për të ka zbritur një...

A duhet të falet dreka pas namazit të xhumasë?

Pyetje: Deshta të pyes se çfarç lloj namazi duhet falur pas farzit te namazit te xhumasë? Pasi kam dëgjuar se duhet falur dreka e fundit,...

Pse dita e Xhuma është ditë feste për myslimanët?

Pse dita e Xhuma është ditë feste për myslimanët? Profeti -alejhi selam ka thënë për ditën e Xhuma:“Kjo ditë është festë të cilën e ka...

Mosfalja e tri xhumave a të nxjerrin nga besimi (feja)?!

PYETJE: Dua t’ju pyes se çfarë ndodh nëse e lëshojmë namazin e xhumasë. Nëse p.sh. e lëshojmë xhumanë dhe arrijmë ta falim para namazit...

Punët që duhet të bëhen gjatë kohës së xhumasë – Për motra

Pyetje: Kam një pyetje. Çfarë lejohet prej punëve e çfarë jo në kohë të xhumasë. A bën p.sh të pastrosh dhe të bësh dhikër,...

A i lejohet një gruaje të blejë dhe të shesë gjatë namazit të xhumasë?

Pyetja: Cili është qëndrimi islam rreth gruas, në lidhje me blerjen dhe shitjen gjatë namazit të xhumasë? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Gruaja i lejohet të blejë dhe...

Nëse një grua e fal drekën në ditën e xhuma, a duhet të falë edhe namazet e rregullta sunet të drekës?

Pyetja: Siç dihet, falja e namazit të gruas në shtëpinë e saj është më e mirë se falja e saj në xhami, e cila përfshin...

A lejohet të bëjmë dhikër gjatë hutbes së xhumasë?

Pyetja: A mundem të bëj dhikër me tespih gjersa e dëgjoj hutben e xhumasë? *** Përgjigjja: Jo, kjo kurrsesi nuk lejohet dhe është e ndaluar, gjithashtu do ta...

Latest news