20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

varrimi

Vajtimi është i ndaluar në Islam!

VAJTIMI Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:“Nuk është nga ne ai që rreh faqet, gris rrobat dhe nxjerr vajtime pagane duke vajtuar të vdekurit”. Buhari, Muslim. “Ai...

Mënyra sesi engjëjt e marrin në pyetje të vdekurin?!

Ka ardhur në hadithin e El Bera ibn Azib – radijAllahu anhu – fjala e Profetit – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem: “Kthehet shpirti i...

A do të shpëtojë dikush prej neve prej shtrëngimit të varrit?!

Varri e ka shtrëngimin e tij. Prej shtrëngimit varrit nuk ka për të shpëtuar askush! Asnjë njeri s’ka për të shpëtuar prej shtrëngimit varrit....

Kushdo që i kthen shpinën këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe në ditën e kijametit do ta ringjallim të verbër

Pyetje: Allahu ka thënë: “Kushdo që i kthen shpinën këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe në ditën e kijametit do ta ringjallim...

A i lejohet gruas të këndojë Kuran për burrin e saj të vdekur, apo të falë namaz për të?

Ajo që lejohet është bërja lutje për të. As nuk lejohet leximi i Kuranit që sevapi t’i shkojë të vdekurit, e as nuk lejohet...

A ka ndonjë lutje specifike për të mbrojtur nga vdekjet e papritura?

Pyetja: A ka ndonjë lutje që do t’ju mbrojë nga një vdekje e papritur? Cila është ajo? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vdekja e papritur është një...

Një amanet haram! – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetja: Kam pasur një problem me gjyshen kur ajo ishte e sëmurë. Ajo më tha: “Ky është amaneti im për ty” para tezes sime dhe...

A mundet dikush t’i kthejë të vdekurit në jetë?

Pyetja: A mund të ringjallni një person të vdekur? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Një nga parimet themelore të besimit të shëndoshë (akide) është besimi në Allahun dhe...

Cili është gjykimi nëse një fëmijë kryen vetëvrasje para moshës së pubertetit?

Pyetja: Nëse jeni adoleshent ose fëmijë dhe kryeni vetëvrasje ku do të shkonit. *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vetëvrasja është një mëkat i madh. Pejgamberi ﷺ ka...

Çfarë duhet të bëjë një person nëse ndjen se po i afrohet vdekja?

Pyetja: A ka ndonjë shenjë para se njeriu të vdesë? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Askush nuk e di saktësisht se kur do të vdesë, apo në cilën...

Të fundit