20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

varrimi

Besimi mbi dënimin dhe shpërblimin në varr!

Dënimi dhe shpërblimi në varr Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Allahut xhele shanuhu. Salavatet qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin salallahu alejhi ue...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

A është obligim namazi dhe lëmosha për fetusin e abortuar në qoftë së fetusi i ka dy muaj apo më pak?

Përgjigja: Sa i përket fetusit kjo çështje dallon; në qoftë së fetusi i ka kaluar katër muaj dhe i është dhënë shpirti, në këtë rast...

Sprova e varrit – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Sprova e varrit ▪️Profetët kanë njoftuar se njerëzit do të merren llogari dhe do të dënohen për punët e tyre nëse nuk janë të mira...

Të bësh dua në hyrje të varrezave apo tek varri i personit?

Pyetje: ”Kur një person viziton varrezat, a është ligjësuar që ai të shkojë deri tek varri i personit për të cilin ai dëshiron të...

Çfarë duhet t’i kujtohet atij që është në prag të vdekjes?

Përkujtojani thënien: “la ilahe ilAllah” Atij i cili është në prag të vdekjes, duhet t’i kujtohet thënia “la ilahe ilAllah”, ngase profeti salAllahu alejhi ue...

Kur duhet varrosur embrionin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

bn Mesudi -radijAllahu anhu- ka thënë: ”Na tregoi i dërguari i Allahut ﷺ, i besueshmi dhe atij që i zihet besë: ”Me të vërtetë çdo...

Cili është mendimi i saktë në lidhje me të vizituarit e varrezave nga ana e grave?

Vizita e varrezave nga femrat Cili është mendimi i saktë në lidhje me të vizituarit e varrezave nga ana e grave dhe cili është dallimi...

A lejohet vajtimi dhe qarja me lotë për të vdekurin?!

Vajtimi dhe lotët Është e ndaluar që të vajtohet dhe të bërtitet për të vdekurin. Profeti, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin me të, ka...

Cilat janë tre gjëra që e percjellin të vdekurin?

Falënderimi i takon Allahut, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi Pejgamberin e Allahut, mbi familjen e tij, mbi sahabët dhe mbi të gjithë ata...

Të fundit